В Союз-Віктані назріває корпоративний конфлікт

Середа, 14 жовтня 2009, 19:03

Сьогодні, 14 жовтня, стало відомо, що американські компанії Firebird Republics Fund, Ltd., Firebird Global Master Fund II, Ltd., І Firebird Avrora Fund, Ltd. звинувачують американські Moore Capital Management LLC, LM Moore SP Investments, Ltd., а також ING Bank NV (британське відділення) в шахрайстві. 

Про це повідомляє газета "Дєло", з посиланням на американський юридичний портал justia.com.

Всі компанії є акціонерами виробника горілки "Союз-Віктан". Компанії Firebird стверджують, що відповідачі свідомо ввели їх в оману щодо ринкового становища компанії "Союз-Віктан" з метою продажу якомога більшого пакета акцій української компанії. 

Позов про передбачуване шахрайство при приватній угоді з продажу акцій "Союзу-Віктан" був поданий з боку компаній Firebird в січні 2009 року в Окружний суд США Південного округу Нью-Йорка. 

Відповідачі просили суд припинити слухання з причин нездатності обвинувальної сторони сформулювати юридично достатнє звинувачення, відсутності додаткової юрисдикції та недоцільності вибору місця проведення слухань. 14 липня 2009 суд припинив слухання з цієї причини. Судовий розгляд буде продовжено в Лондонському суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!