Думка експерта: Причорноморський зерновий пул – це суцільні розмови

Середа, 14 жовтня 2009, 17:05

Президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський у вівторок заявив, що Україна під тиском ЄС відійшла від переговорів щодо створення Причорноморського зернового пулу (Росія, Україна, Казахстан).

Водночас, міністр аграрної політики України Юрій Мельник цю заяву спростував, заявивши, що ідея створення зернового пулу на взаємовигідних для всіх його учасників умовах має право на життя.

Керівник групи експертів Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа в коментарі "Економічній правді" зазначив, що не розуміє, для чого цей пул потрібний українській стороні.

"Тут логіка така: є ініціатор створення цього пулу. Це Російська Федерація. Якщо ініціатор ініціює процес, то, очевидно, він має розуміти певну мету створення, певні механізми роботи і певні наслідки створення", - сказав він.

Реклама:

За словами Лапи, якщо Росія поділилиться інформацією, тоді можна буде оцінювати і реальність, і висновки.

"А зараз - це просто розмова навколо розмов", - зазначив експерт.

Він нагадав, що створення Причорноморського зернового пулу було ініційоване саме російською стороною.

"Потім, через півтори роки, один з високопоставлених російських чиновників сказав, що "ми будемо вдячні усім, хто пропонує нам якісь варіанти ефективної роботи цього зернового пулу". От я думаю, що ця фраза найкраще характеризує сучасний стан процесу і рівень цієї ідеї", - підкреслив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: