"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР виділив кошти на розвиток "неукраїнського" бізнесу в Україні

Середа, 14 жовтня 2009, 16:31

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав сировинному трейдеру Noble Resources Ukraine LLC кредит строком на суму 50 млн. дол. для розвитку бізнесу в Україні.

Згідно з повідомленням, відповідну кредитну угоду сторони підписали 13 жовтня, передає агентство "Інтерфакс-Україна"

Виділені кошти компанія планує використати на закупівлю і зберігання сільськогосподарської продукції в Україні, її експорт, а також на можливе будівництво, придбання в Україні та реконструкцію зерносховищ та об'єктів первинної обробки.

Як повідомлялося, раніше ЄБРР планував виділити довгостроковий кредит 24 млн. дол. Noble Group Limited для капітальних інвестицій в агросектор України, а також 60 млн. дол. для поповнення його оборотного капіталу при роботі в Україні і Туреччині.

Реклама:

Згідно з даними ЄБРР, регіональна стратегія Noble Group передбачає вирощування, зберігання, обробку і торгівлю агросировини в Україні.

Група припускає швидко збільшити свою частку на ринку за рахунок більш тісної роботи з місцевими підприємствами та активно використовувати складські розписки.

За даними на 1 вересня 2009 року, ЄБРР взяв зобов'язання щодо надання інвестицій в Україні на суму майже 4,5 млрд. дол. в рамках 185 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!