"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" отримає 12 ліцензій до кінця року

Середа, 14 жовтня 2009, 15:59

12 нафтогазових ліцензій, які були передані Кабінетом міністрів Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" без аукціонів, будуть оформлені на держхолдинг до кінця 2009 року.

Таку думку висловив міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цей процес повинен бути закінчений до кінця року. Я налаштований саме на такі терміни", - сказав він.

Філіпчук уточнив, що міжвідомча робоча група з надракористування наразі відпрацьовує всі правові аспекти передачі цих ліцензій "Нафтогазу України".

Реклама:

"Міжвідомча робоча група зараз відпрацьовує всі правові аспекти та інвестпроекти, у тому числі ті пропозиції, які надійшли уряду від імені інвестора", - додав він.

У той же час глава Мінприроди допустив, що переоформлення ліцензій на НАК може затягнутися у зв'язку з можливими судовими розглядами.

Як повідомлялося, наприкінці вересня Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження №1095-р від 26 серпня, яким схвалив пропозицію Мінприроди про передачу НАК "Нафтогаз України" без проведення аукціонів 12 нафтогазових ліцензій на користування надрами. Згідно з документом, рішення повинне було набути чинності 23 вересня.

У той же час британська Cadogan Petroleum PLC з активами в Україні вважає, що розпорядження уряду про анулювання спеціальних дозволів компанії на Загорянське і Красноїльське родовища, а також Пірківську, Бітлянську і Монастирецьку площі не має законних підстав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: