Угоду про Зону вільної торгівлі з Євросоюзом підпишуть разом з угодою про асоціацію

Середа, 14 жовтня 2009, 15:26

В Єврокомісії зазначають, що ЄС підписуватиме з Україною лише угоду про асоціацію, яка включатиме в себе і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Про це заявила представник Єврокомісії Кріштіана Хуманн, повідомляє агентство "УНІАН".

"Є один мандат, і позиція полягає в тому, що буде одна угода, яка включатиме в себе різні компоненти", - сказала вона.

Представник Єврокомісії не назвала можливу дату підписання угоди, зазначивши, що це залежатиме, в першу чергу, від ходу переговорів.

Реклама:

Разом з тим, вона зазначила, що переговори по деяких розділах угоди можуть бути завершені раніше, ніж переговори по всій угоді.

"Деякі розділи будуть завершені раніше, і деякі вже завершені, але мандат один", - сказала Хуманн.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Віктор Ющенко під час зустрічі з керівництвом Міністерства закордонних справ і послами України в іноземних державах заявив, що розраховує на підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом до кінця року, визначивши це завданням номер один для української дипломатії.

При цьому президент зазначив, що підписання угоди про створення ЗВТ з ЄС може статися через декілька місяців після підписання Угоди про асоціацію.

Україна та ЄС розпочали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 року.

На саміті Україна-ЄС 9 вересня 2008 року було вирішено, що нова угода носитиме назву Угоди про асоціацію і включатиме в себе створення зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!