"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко може отримати гроші під держгарантії

Середа, 14 жовтня 2009, 09:44

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла розглянути можливість виділення кредиту під держгарантії ЛуАЗу.

Держпідтримка досить вчасна для ЛуАЗу, чий борг на I півріччя склав 1,8 млрд. грн., пише видання "Комерсант-Україна".

У ході візиту на Луцький автомобільний завод (ЛуАЗ) прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінпромполітики та іншим відомствам розглянути можливість виділення заводу кредитної лінії.

Сума позики, параметри та терміни ії видачі не розголошуються, але кредит буде забезпечений держгарантіями, пообіцяла прем'єр.

Реклама:

Кошти необхідні ЛуАЗу для завершення будівництва другої черги автобусного виробництва, пояснив прес-секретар корпорації "Богдан" (управляє ЛуАЗ) Сергій Красуля.

"Будівництво профінансовано на 90%. Інвестиції становлять близько 100 млн. дол. власних коштів. Але через кризу ми були змушені зупинити фінансування і надалі не можемо обійтися без урядової підтримки", - сказав Красуля.

За його словами, необхідна сума незначна: "Вона набагато менше вже інвестованих коштів".

Після введення в експлуатацію другої черги автобусного виробництва ЛуАЗ зможе вийти із своєю продукцією на ринки Європи, говорить Красуля.

А за рахунок використання нових технологій термін гарантії на кузови для автобусів, тролейбусів та вагонів трамваїв буде збільшений до 15 років. На думку експертів, продукція ЛуАЗу, а саме середні (довжиною 10 м), великі (12 м) і більш великі автобуси (15-17 м), може бути цікава країнам Східної Європи.

Зараз "Богдан" випускає в основному автобуси довжиною 7 м.

Корпорація "Богдан" - найбільший в Україні виробник автобусів і другий за обсягами виробництва легкових автомобілів. Входить до складу групи "Укрпромінвест" підприємця Петра Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: