Українські ринки акцій закінчили день різноспрямовано

Вівторок, 13 жовтня 2009, 20:14

Згідно з результатами торгів у вівторок, українські індекси зафіксували різноспрямований рух.

Індекс ПФТС піднявся на 0,25%, до рівня 651,14 пункту, індекс UX, який розраховується "Української Біржею", впав на 1,45%, опинившись на рівні 1569,03 пункту. У той же час UAI-50 упав на 1,48%, досягнувши позначки 42,54 пункту. повідомляє FundMarket.

На ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДП, було укладено 198 угод. Обсяг торгів склав 126 млн. гривень, причому 116 млн. гривень припали на операції з облігаціями Мінфіну. На "Української біржі" - 1835 угод, обсяг торгів - 40 млн. гривень.

Волатильність на ринку в другій половині дня тільки посилилася внаслідок виходу позитивного звіту компанії Johnson&Johnson, прибуток якої в III кварталі виріс на 1,1%. З появою позитивних даних почали рости і ф'ючерси на американські індекси, на що не забарилися прореагувати вітчизняні гравці.

Реклама:

Індекс UX протягом півгодини вийшов в "плюс", де індекс знаходився до тих пір, поки американські ф'ючерси знову не почали падати. У результаті, до кінця дня практично всі акції повернулися в "червону зону".

Слід зазначити, що індекс ПФТС поводився так само волатильно, як і індекс UX, однак зростання котирувань по ВАТ "Укртелеком"  (+3,06%) і ВАТ "Укрнафта" (+0, 64%) сприяло зростанню індексу до кінця дня вище значень вчорашнього закриття.

Обсяги торгів на біржах залишаються незначними, що говорить про те, що гравці поки не налаштовані як масово "скидати" акції, так і здійснювати масовані покупки.

Безумовним лідером за активністю на УБ стали акції "Укрнафти", які зросли в ціні 0,43%. Акціями гравців наторгували на 8,5 млн. гривень. Слідом за ними за обсягом торгів слідують акції "Укрсоцбанку" (-4,55% і 3,2 млн. гривень) і Єнакіївського метзаводу (-1,96% і 2,9 млн. гривень).

У лідери зростання сьогодні потрапили акції банку "Аваль" (+2,97%), шахта "Червоноармійська-Західна" (+2,69%) і "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" (+2,09%).

Найбільше падіння зафіксоване за акціями "ЛуАЗу" (-8,12%), Маріупольського важмашу (-6,98%) і Стаханівського ВСЗ (-6,35%).

Якщо на УБ більшість емітентів завершила день зниженням, то на ПФТС бики з ведмедями порівну поділили ринок.

Причому серед усіх угод слід виділити угоду з ВАТ "Донецький металургійний завод", яка явно нагадує технічну. Так, акції заводу виросли сьогодні без особливої на те причини в 5,5 рази або на 450%. Новин за останній час по даному емітенту не спостерігалося, тому комусь просто треба було "прогнати" ці акції за завищеною ціною, яка була зафіксована в останній раз більше року тому.

Інші технічні угоди на сьогодні пройшли за акціями обленерго.

Продажі на ПФТС відбулися щодоз таких акцій: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-3,13%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (-1,74%), ВАТ "Мотор Січ" (-1,69%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-1,35%) та "Центренерго" (-0,09%).

Максимальное падіння сьогодні показали акції ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг", які в одній угоді впали на 21,07%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!