Київрада проголосувала за зниження тарифів на компослуги

Вівторок, 13 жовтня 2009, 19:59

Київська міська рада прийняла рішення про зниження тарифів на теплопостачання та гаряче водопостачання до рівня тарифів, які діяли до 1 червня 2009.

За відповідне рішення у вівторок проголосували 106 депутатів.

Доповідач з цього питання перший заступник мера Анатолій Голубченко повідомив, що влада довго працювала з "Нафтогазом" і "Київенерго", обговорювали всі питання.

"Але крапку в цьому поставила прем'єр-міністр, яка зобов'язала "Нафтогаз" забезпечувати нас газом в опалювальний період без обмежень. Одночасно з цим ми побачили і мер нас підтримав, що ми можемо знизити тарифи на компослуги в тій частині, яка пов'язана з використанням природного газу", - сказав Голубченко.

Реклама:

Він нагадав, що "Київенерго" використовує природний газ на тепло і на нагрів гарячої води.

"Оці дві складові у тарифі і було запропоновано привести до рівня, який був до 1 червня 2009 року. Для того, щоб не створювати більш прецендента, коли фракції кажуть, що не можна ні підвищувати ні знижувати тарифи без рішення Київради, ми пропонуємо на сьогоднішній сесії прийняти рішення щодо зниження тарифів на тепло та на гарячу воду в частині енергії, яка використовується на підігрів води до рівня, який діяв до 1 червня 2009 року", - сказав Голубченко.

Як відомо, у вівторок Черновецький заявив, що вже підписав розпорядження про зниження тарифів на компослуги майже до рівня тарифів, що діяли до 1 червня.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: