Франція цікавиться участю в "Набукко"

Вівторок, 13 жовтня 2009, 19:41

Франція цікавиться участю в проекті газопроводу "Набукко".

Про це ідеться у прес-релізі компаній OMV і RWE, повідомляє агентство "Интерфакс".

Згідно з повідомленням, у понеділок президент Франції Ніколя Саркозі в бесіді зі своїм турецьким колегою Абдуллою Гюлем повідомив про інтерес Франції до того, щоб компанії країни відігравали роль в цьому проекті.

"Ми завжди говорили, що "Набукко" відкритий для кожного учасника, який хоче застосовувати свій досвід і сили для спільногоо успіху", - заявив головний виконавчий директор RWE Supply & Trading Штефан Юдіш.

Реклама:

Проект "Набукко" передбачає постачання газу з Каспійського регіону до Європи в обхід Росії. Він передбачає будівництво газопроводу протяжність 3,3 тис. км, що з'єднує Каспійський регіон, Близький Схід і Єгипет через Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину з Австрією і далі з країнами Центральної та Західної Європи. Вартість проекту оцінюється в 8 млрд. євро.

Будівництво газопроводу "Набукко" планувалося завершити до 2014 року. Проект "Набукко" має шість учасників з часткою по 16,67%. Це енергетичні компанії: германська RWE, австрійська OMV, турецька Botas, румунська Transgaz, болгарська Bulgargaz і угорська MOL.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: