Україна не виходила з переговорів про створення зернового пулу - міністр

Вівторок, 13 жовтня 2009, 17:34

Заява президента Російського зернового союзу Аркадія Злочевського про вихід України з переговорного процесу щодо створення Причорноморського зернового пулу не відповідає дійсності.

Про це заявив міністр аграрної політики України Юрій Мельник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я здивований такими заявами (про вихід України з переговорів про створення пулу), оскільки ми з переговорів не виходили, навпаки, готові до подальшого діалогу", - сказав він.

За словами Мельника, у вересні під час переговорів з російською колегою Оленою Скринник в Москві він говорив, що ідея створення зернового пулу на взаємовигідних для всіх його учасників умовах має право на життя.

Реклама:

Як повідомлялося, президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський на прес-конференції у вівторок заявив, що Україна відійшла від переговорів щодо створення Причорноморського зернового пулу (Росія, Україна, Казахстан) під тиском Європейського Союзу.

Ідея створення зернового пулу Причорноморських держав вперше була піднята і обговорена на Всесвітньому зерновому форумі в Санкт-Петербурзі у червні 2009 року.

Коментуючи під час свого перебування в Києві перспективи створення пулу, комісар Європейської Комісії з питань сільського господарства та розвитку сільської місцевості Маріан Фішер Боель заявила, що Україна, приймаючи участь в цих переговорах, має враховувати своє членство у Світовій організації торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: