Українські металурги мають бути готові до загострення світової конкуренції - Тігіпко

Вівторок, 13 жовтня 2009, 16:18

Світовий ринок металургії почав відновлюватися і українським металургам треба бути до цього готовими.

Про це заявив кандидат в президенти, екс-голова НБУ Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба політика.

"Світовий ринок сталі відновлюється швидше, ніж очікувалося. Це добре для вітчизняних сталеварів, але розслаблятися їм не можна. Просто упіймати чергову кон'юнктурну хвилю попиту на сталь - мало, потрібно інвестувати в зниження собівартості та виробництво високотехнологічних видів продукції", - сказав він.

На думку Тігіпка, локомотивом виходу з кризи стануть нові індустріальні держави: Китай, Індія, Бразилія, Туреччина та деякі інші.

Реклама:

"З їхньою допомогою світова металургія встане з колін, і Україна від цього тільки виграє. Але в новому посткризовому світі конкурувати буде набагато складніше". - упевнений він.

Політик упевнений, що першочерговим завданням українських металургів є зниження собівартості продукції.

"У нас є чудова нагода знову повернути собі конкурентні переваги в ціні. Потрібно перестати споживати дорогий газ, замінити мартени конвертерами та перейти на автономне енергоспоживання. Але навіть цього буде замало в довгостроковій перспективі", - говорить він.

"Майбутнє світової металургії - за високотехнологічними марками сталі, металопродукцією з високою доданою вартістю. І в цьому новому майбутньому Україна не повинна опинитися за бортом", - зазначив Тігіпко. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!