"Міракс-Плазу" "розірвали" на частини

Вівторок, 13 жовтня 2009, 12:38

Голова російської Mirax Group Сергій Полонський і колишній віце-президент корпорації Олексій Адікаєв домовилися про розподіл багатофункціонального комплексу "Міракс-Плаза" у Києві.

У травні Полонський оголосив про продаж комплексу корпорації AEON, але операція затягнулася, тому що 100% "Міракс-Плаза" виявилися записаними на структури пана Адікаева.

Згідно з мировою угодою, що була схвалена судом Нікосії, 75% "Міракс-Плаза" повернуть Полонському, але його колишній менеджер збереже інші 25%, пише видання "Комерсант-Україна".

Позов було подано близько чотирьох місяців назад, коли виявилося, що 100% української компанії "Ел-Інвест", на балансі якої знаходиться київський багатофункціональний комплекс "Міракс-Плаза" (294 тис. кв м), належить "Даколта ЛТД".

У понеділок сторони представили до суду мирову угоду, згідно з якою 25% "Ел-Інвест" будуть передані компанії "Норд-Вест Інвестмент" Адікаєва, а інші 75% дістануться "Флатон ЛТД" Полонського.

Будівництво хмарочоса "Міракс-Плаза" (висота 192 м) корпорація почала в березні 2007 року, а наприкінці 2008 року заявила, що заморожує проект через кризу (зведено 13 поверхів).

"Ринку недобудованих об'єктів у Києві зараз практично не існує. Тому вартість цього проекту можна оцінити не більше ніж в 20-25 млн. дол.", - говорить гендиректор київського відділення Knight Frank Ярослава Чапко.

Наприкінці травня Полонський оголосив, що продає "Міракс-Плаза" - єдиний проект у Києві - корпорації AEON Романа Троценко. Але колишній віце-президент і член ради директорів Mirax Group Олексій Адікаєв заявив, що операція з ним не узгоджена і він не збирається продавати частку в проекті.

Троценко відмовився коментувати ситуацію навколо проекту. Адікаєв пояснює, що погодився на мирову угоду, щоб заморожений проект почав рухатися.

За словами джерела в AEON, пан Адікаєв стане керуючим проекту. Як пояснює джерело, близьке до акціонерів Mirax Group, Роман Троценко не випадково зацікавився проектом у Києві: навесні AEON домовлялася викупити найбільший борг девелопера - 245 млн. дол. - в Credit Suisse, проте її випередила "Альфа-Груп".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: