"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угода із продажу Opel відбудеться на цьому тижні

Вівторок, 13 жовтня 2009, 12:21

Угода із продажу Opel альянсу канадської Magna і російського Сбєрбанку відбудеться вже на цьому тижні, незважаючи на протести з боку Великої Британії та Іспанії.

Про це пише газета Financial Times.

"Є ще деякі питання, які належить вирішити, але ми вже майже дійшли до кінця", - заявив голова профспілки працівників Opel в Німеччини Клаус Франц. На вихідних представники профспілки і Magna продовжували обговорення участі працівників в управлінні підприємством.

Згідно з пропозицією Magna, робітники отримають 10% акцій реструктурованого автовиробника при скороченні витрат на 265 млн. євро на рік.

Головний виконавчий директор General Motors, нинішнього власника Opel, Фріц Хендерсон також висловився за якнайшвидше завершення переговорів.

"Цілком можливо, що ці документи будуть підписані вже на цьому тижні", - заявив Хендерсон у вівторок.

Джерела, близькі до переговорів Magna і британського уряду щодо реструктуризації Opel, повідомили, що позиції сторін щодо виробництва Opel Astra на заводі в Елсмір Порт істотно зблизилися.

"Ми повинні підійти впритул до підписання якогось документа до середи-четверга", - повідомив один з джерел.

Плани, запропоновані Magna і Сбєрбанком, мають на увазі скорочення 10,9 тис. робочих місць по всій Європі, у тому числі 4,1 тис. у Німеччині.

Британський підрозділ Opel має звільнити 1200 співробітників.

В Іспанії роботи позбудуться 1350 чоловік (18% персоналу).

Профспілки та представники влади у Великобританії, Іспанії та Бельгії звинуватили Magna в тому, що її план передбачає більш суттєві скорочення на заводах саме в цих країнах на противагу менш ефективним, на їхню думку, заводах у Німеччині.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: