У Мінтрансі підрахували, скільки автобусів потрібно для Євро

Вівторок, 13 жовтня 2009, 11:28

Україні для Євро-2012 знадобиться більше 1200 автобусів

Такі дані були оприлюднені представниками Державної адміністрації автомобільного транспорту під час наради в Міністерстві транспорту і зв'язку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Потреба чотирьох міст в комфортабельних автобусах для перевезення гостей чемпіонату орієнтовно оцінюється в 800 од. автобусів великої місткості, 355 середніх автобусів і 113 мікроавтобусів підвищеної комфортності.

Разом з тим учасники наради відзначили, що ці цифри орієнтовні, і різними відомствами оцінюються по-різному, у тому числі з урахуванням можливості перевізників купити необхідну техніку.

Присутні на нараді представники автоперевізників відзначили, що в першу чергу необхідно визначити фінансову схему закупівлі автобусів.

"Нас, насамперед, цікавить ціна, за якою ми зможемо закуповувати автобуси - адже потім їх доведеться експлуатувати на маршрутах, щоб "відбити" ці гроші", - зазначив представник перевізника зі Львова.

На думку голови Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталія Реви, постачальники автобусів повинні визначатися на тендері, участь в якому мають брати не лише українські виробники.

"Ми не лобіюємо закордонних виробників, але треба оголосити конкурс і визначити 2-3 постачальників, напрацювати певні преференції для перевізника", - зазначив Рева.

Разом з тим представники українських заводів-виробників підкреслили, що сьогодні вони мають можливість повністю забезпечити чемпіонат автобусами, які відповідають міжнародним стандартам.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!