"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв побачив, як світова економіка виходить з рецесії

Понеділок, 12 жовтня 2009, 20:16

Світова економіка починає виходити з рецесії.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи на церемонії вручення вірчих грамот послами іноземних держав, повідомляє агентство "УНІАН".

"Зараз всі ми займаємося цією великою проблемою - усуненням наслідків глобальної фінансової кризи. Завдяки спільним і узгодженим діям наших держав, міжнародного співтовариства досягнуті в цілому непогані результати, обнадійліві результати. Світова економіка починає виходити з рецесії", - сказав він.

За словами Медведєва, на останньому саміті G20, який пройшов у Піттсбурзі (США), країни домовилися про те, щоб запустити механізм моніторингу, насамперед, світової економіки, національних економік і забезпечити стійкість кредитних ринків.

Реклама:

"Сподіватимемося, що всі ці заходи приведуть до позитивного результату", - сказав він.

Президент Росії зазначив, що більшість держав сьогодні розділяють тезу про необхідність солідарної відповідальності, знаходження солідарних відповідей на спільні для всіх виклики, причому не тільки в сфері економіки, а й у сфері безпеки, включаючи врегулювання регіональних конфліктів, у вирішенні проблем дефіциту продовольства і кліматичних змін.

Медведєв вважає, що зараз світова політика знаходиться в дуже серйозному стані свого розвитку, переживає рубіжній період.

"І, як показала остання сесія Генеральної Асамблеї Організації Об`єднаних Націй, очевидної для більшості держав настала необхідність формування нової і справедливішої системи міжнародних відносин, оздоровлення становища в світі, досягнення високого рівня глобального партнерства. Без цих складових неможливо відповісти на всі сучасні виклики, неможливо перемогти ту економічну кризу, котра, по суті, уразив всю нашу планету", - сказав президент РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: