Українські фондові індекси додали понад 5%

Понеділок, 12 жовтня 2009, 19:20

Згідно з результатами торгів у понеділок, українські індекси зафіксували значне зростання.

Індекс ПФТС піднявся на 5,23%, до рівня 649,54 пункту, індекс UX, який розраховується "Української Біржею", додав 6,18%, опинившись на рівні 1592,14 пункту. У той же час UAI-50 додав 2,44%, досягнувши позначки 43,17 пункту, повідомляє FundMarket.

На ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 167 угод. Обсяг торгів склав 7,7 млн. гривень. На "Української біржі" - 1530 угод, обсяг торгів - 34,2 млн. гривень.

Потужне зростання акцій "Укртелекому" (20%) сьогодні "потягнуло" за собою покупки по інших ліквідних паперах, які в першій половині торговельної сесії не показували особливих результатів. По суті, індекс UX, як і індекс ПФТС, виріс завдяки динаміці всього чотирьох емітентів.

Реклама:

Основний на індекс UX вплинули акції "Західенерго" (+6,70%), а також акції "Укрсоцбанку", які в другій половині дня надолужили "ралі", що спостерігалося по багатьох паперах, і зросли на 6,22%.

Сильний попит на акції "Укрнафти" (+10,38%) також дав непоганий імпульс для зростання індексу UX. Акції останнього, як і останні тижні, по праву займають лідерство серед найбільш активно торгованих акцій. Сьогодні акціями вторгували майже 7 млн. гривень на 240 угодах.

Масштабне зростання на УБ також показали акції "ЛуАЗу", які виросли на 14,68%. А понад 10% отримали ще й акції Полтавського ГЗК (+12,69%).

У порівнянні з першою половиною, до кінця дня на біржах переважав позитивний настрій, який дозволив майже всім паперам вийти в плюс, тоді як у "мінусі" залишилися такі акції: Ясиновський КХЗ (-0,89%), ММК ім. Ілліча (-1,6%), шахта "Червоноармійська-Західна" (-6,63%), "Азовсталь" (-0,13%) і Сумське НВО ім. Фрунзе (-0,84%).

Цілком позитивному настрою на фондових майданчиках України також сприяв і відносно нейтральний внутрішній новинний фон. Серед важливих повідомлень слід виділити стабілізацію гривні на міжбанку на рівні 8,27 за долар. Також позитивним чинником став приїзд місії МВФ, перебування якої повинно закінчиться виділенням чергового траншу кредиту.

Ситуація на ПФТС була досить спокійна про що говорять середні обсяги і кількість угод на біржі. Але беззмінними лідерами зростання і падіння на біржі залишаються акції ВАТ "Запоріжсталь" (+150%) і ВАТ АКБ "Надра" (-82%). Серед інших технічних угод слід виділити операцію з акцій "Київмедпрепарат", які піднялися в ціні на 101%.

У лідери реального зростання на ПФТС потрапили акції "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", які піднялися на 23%. Далі по зростанню слідують акції ВАТ "Укртелеком" (+16,67%) і ВАТ "Укрнафта" (-11,52%). Значний внесок у зростання індексу ПФТС також внесли акції АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк", які зросли на 7,56%.

Закрилися у "мінусі" сьогодні на ПФТС всього два емітента - це ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (-1,52%) і ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-0,38%) .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!