У Тимошенко натякнули МВФ: з тарифами на газ - не до неї

Понеділок, 12 жовтня 2009, 18:48

Міністр економіки Богдан Данилишин під час робочої поїздки до Вашингтона цього тижня обговорить з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі питання про виділення Україні чергового траншу кредиту stand-by.

Про це він сказав в інтерв`ю тижневику "Главред".

"Ми обговорюватимемо цілий ряд аспектів з цього питання у Вашингтоні під час зустрічей з керівництвом МВФ. Переконаний, що саме за результатами цих зустрічей ми зможемо сформувати пакет, який обговорюватиметься під час чергового візиту місії МВФ в Україну", - сказав Данилишин.

Кажучи про виконання Україною зобов`язань згідно з Меморандумом про співпрацю з МВФ, міністр зазначив, що більшою мірою уряд їх виконав.

Реклама:

"Я думаю, що за десятибальною шкалою цей показник на рівні восьми", - сказав він.

Пояснюючи причину того, що досі не ухвалене рішення про підвищення тарифів на газ для населення, яке є однією з умов для продовження виділення коштів МВФ, Данилишин зауважив, що це питання не в компетенції уряду.

"Цінову політику визначає регулятор (НКРЕ), а не уряд. Ви знаєте, що було відповідне рішення суду, який скасував відповідне підвищення", - сказав він.

Крім того, Данилишин висловив думку, що на сьогодні, враховуючи фінансовий стан населення, підвищення тарифів недоцільне, оскільки може привести лише до скорочення обсягів платежів.

"Я вважаю, що населенню необхідно платити за газ за поточними цінами, а не заганяти людей у відповідні боргові зобов`язання і створювати умови, коли люди за газ не платитимуть взагалі", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 12 жовтня до України прибула місія Міжнародного валютного фонду. Перші два дні місія працюватиме на рівні експертів, а керівник місії Джейла Пазарбашіоглу планує прибути до України в середу, 14 жовтня.

Місія МВФ перебуватиме у Києві з 12 по 24 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!