"Газ України" вже укладає договори з тепловиками

Понеділок, 12 жовтня 2009, 17:41 -

Компанія "Газ України" вже уклала понад 200 договорів з теплопостачальними підприємствами на поставку природного газу в опалювальному сезоні 2009-2010 років.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Газу України".

За даними прес-служби, договори укладені з підприємствами, які забезпечили 100% розрахунки за спожитий протягом минулого опалювального сезону природний газ.

У той же час в "Газі України" звертають увагу, що багато підприємств комунальної теплоенергетики мають значну заборгованість перед компанією за отриманий раніше газ.

Реклама:

Так, станом на понеділок заборгованість тепловиків за спожитий в опалювальному сезоні 2008-2009 років газ перевищує 2,748 млрд. гривень при рівні розрахунків 67%, а заборгованість, зокрема, ВАТ "Київенерго" за спожитий газ перевищила 774 млн. гривень при рівні розрахунків 57%.

"Низький рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики, які не змогли забезпечити виконання власних договірних зобов'язань про 100-відсоткову оплату за газ, ускладнює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років і укладення з ними нових договорів", - відзначають у компанії.

"Газ України" також нагадує, що відповідно до закону України "Про теплопостачання" відповідальними за забезпечення теплом населення є керівники органів місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, раніше "Газ України" заявив, що укладатиме договори на постачання природного газу в період опалювального сезону 2009-2010 років тільки з тими підприємствами теплоенергетики, які повністю сплатили паливо, спожите протягом минулого опалювального сезону.

"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", торгує природним газом з ресурсів державного холдингу. Газотрейдер поставляє підприємствам теплоенергетики газ імпортного походження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: