Держфінпослуг уточнить вимоги до рейтингування страховиків

Понеділок, 12 жовтня 2009, 17:08

Міністерство юстиції на прохання Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) повернуло їй на доопрацювання розпорядження "Вимоги до рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховиків-нерезидентів та перестраховиків-нерезидентів".

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Мін'юсту.

Згідно з повідомленням, доопрацювання документа повинно бути проведене протягом одного місяця.

Як повідомлялося, розпорядження Держфінпослуг передбачало, що рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховиків-нерезидентів та перестраховиків-нерезидентів на день укладання договору з українською компанією має бути визначено міжнародними рейтинговими агентствами AMBest, Moody's Investors Service, Standard&Poor's і Fitch Ratings і відповідати рівню, не нижчому від кредитного рейтингу зовнішніх довгострокових державних зобов'язань України, визначеного цими рейтинговими агентствами.

Реклама:

Крім того, Держфінпослуг пропонувала: якщо під час дії відповідного договору рейтинг страховика-нерезидента знизився, то до закінчення терміну договору його рейтинг вважається таким, яким він був на день укладання договору.

У разі внесення змін або пролонгації строку відповідного договору враховується рейтинг страховика-нерезидента, присвоєний на день такого продовження (внесення змін).

Крім того, зазначалося, що рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховика-нерезидента визнається в Україні у випадку його оприлюднення у бюлетенях міжнародних рейтингових агентств або розміщення на веб-сайтах відповідних агентств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: