Дерибан 10 мільярдів підпише Литвин?

Понеділок, 12 жовтня 2009, 15:51

Голова Верховної ради Володимир Литвин обіцяє 13 жовтня підписати закон про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік, яким передбачено механізм фінансування підготовки країни до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив у понеділок під час робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє агентство "УНІАН".

"Завтра цей документ буде підписаний", - сказав Литвин.

Він зауважив, що Верховна рада подолала вето президента на цей закон, але глава держави знову ветував цей документ, знайшовши "якісь зачіпки", і таким чином переклав відповідальність на голову парламенту.

Реклама:

"Я поважаю Конституцію і виконую конституційні приписи, і я в такому випадку закони підписую", - сказав Литвин.

При цьому він нагадав, що ВР минулого тижня ухвалила постанову щодо цього закону і рекомендувала президентові підписати його. Якщо глава держави відмовляється це роботи, то на четвертий день закон має підписати голова парламенту.

"Я виконаю рішення Верховної ради", - наголосив Литвин.

Як повідомлялося, 21 серпня Верховна рада подолала вето президента на закон "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України".

Закон встановлюється, що Національний банк України у 2009 році вносить до держбюджету перевищення кошторисних доходів над кошторисними витратами Нацбанку у 2009 році на загальну суму не менш як 9,8 млрд. гривень.

Ці надходження пропонується спрямувати на забезпечення належного виконання заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

4 вересня президент Віктор Ющенко повернув цей закон до парламенту зі своїми пропозиціями.

6 жовтня Верховна рада прийняла постанову, пунктом першим якої президенту запропоновано забезпечити виконання конституційної процедури набрання чинності законом "Про внесення змін до Закону "Про Держбюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України", невідкладно оприлюднивши текст зазначеного документу за підписом глави держави.

12 жовтня, Ющенко заявив, що не підпише закон про внесення змін до держбюджету на 2009 рік і запропонував парламенту, відповідно до Конституції, повторно розглянути закон разом із поданими ним пропозиціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!