Уряд роздав міністерствам 47 мільйонів

Субота, 10 жовтня 2009, 16:47

Уряд своєю затвердив перерозподіл коштів стабілізаційного фонду в сумі 47 млн. гривень.

Про це йдеться в постанові № 1054 про внесення змін до постанови КМУ № 874 від 19 серпня 2009 року, повідомляє агентство "УНІАН".

Відповідний документ оприлюднено  на Урядовому порталі.

Вказана сума буде розподілена між п'ятьма міністерствами та відомствами: МЗС отримає 15 млн. гривень, Міністерство культури і туризму - 20 млн. гривень, Міносвіти - 5 млн. гривень, держкомітет з телебачення та радіомовлення - 3 млн. гривень, держкомітет у справах національностей та релігій - 4 млн. гривень.

Реклама:

Усі ці гроші, як вказано в документі, мають піти на напрям, названий Кабміном заходами "з підтримання зв'язків із закордонними українцями".

Постанова також передбачає, що отримувачі коштів ще мають подати Кабміну "проекти постанов Кабінету міністрів щодо порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з підтримання зв'язків із закордонними українцями".

Постанова зобов'язує Мінфін внести відповідні зміни до розпису держбюджету, а Держказначейство - перерахувати кошти зі Стабфонду, і все це - "без попереднього погодження з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету".

Вмовляти два комітети Ради на такий перерозподіл коштів, за задумом авторів постанови КМУ, мають отримувачі грошей, тобто МЗС, Мінкульт, Міносвіти та держкомітети: телебачення та радіомовлення й у справах національностей та релігій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: