"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє знайти кошти на міст для Запоріжжя

Субота, 10 жовтня 2009, 14:34

Уряд має намір до грудня поточного року завершити переговори щодо залучення кредиту для фінансування робіт із завершення будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що ми за півтора місяці завершимо переговори з однією з країн щодо залучення кредиту (для фінансування робіт із завершення будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжя) під державні гарантії", - сказала вона.

За словами прем'єра, залучення довгострокових кредитних ресурсів під мінімальний відсоток необхідно для завершення будівництва до Євро-2012.

Прем'єр підкреслила, що за нинішнього рівня фінансування робіт з держбюджету вони можуть затягтися на десятиліття.

"Ми розуміємо, що коли сьогодні до 5 млрд. грн. досягає кошторисна вартість будівництва, і так потроху, по чайній ложці, виділяти грошей з держбюджету, то можна і 30 років будувати", - сказала вона.

У той же час уряд не має наміру відмовлятися від прямого фінансування робіт з державного бюджету, додала Тимошенко, повідомивши, що своєрідним подарунком Запоріжжю до Дня міста стало виділення 50 млн. грн. на ці цілі з держбюджету.

"Сьогодні ми привезли своєрідний подарунок до Дня міста - виділили 50 млн. грн. І як тільки вони будуть освоєні, ми підготуємо наступний транш", - сказала голова уряду.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!