У "Нафтогазі" закликають росіян домовлятися

Четвер, 1 жовтня 2009, 19:49

"Укртранснафта" закликає представників компанії "Лукойл-Одеський нафтопереробний завод" повернутися за стіл переговорів.

Про це йдеться у заяві заступника голови правління "Нафтогазу" Валентина Франчука, повідомляє прес-служба НАК.

Як відомо, раніше представники російської компанії заявили, що вона має намір зупинити виробництво через зміну маршруту поставок нафти.

У заяві зазначається, що маршрут був змінений "у зв'язку з надходженням заявок на "Укртранснафта" від найбільшого українського нафтопереробного заводу ЗАО "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) про транспортування легкої танкерної нафти з Одеси на підприємство, яке впродовж довгого часу зазнає перебої з постачаннями сировини на підприємство".

Реклама:

"Компанія, керуючись національними інтересами, запропонувала російській нафтовій компанії "Лукойл" змінити маршрут поставок нафти на Одеський нафтопереробний завод, що належить російській НК", - зазначив Франчук.

"Слід зазначити, що раніше нафта на це підприємство поставлялась через Придніпровські магістральні нафтопроводи (Лисичанськ - Кременчук - Одеський НПЗ)", - йдеться у заяві.

Заступника голови правління "Нафтогазу" зазначив, що "керівництво "Укртранснафта" впродовж двох місяців вело переговори з представниками російської нафтової компанії "Лукойл" щодо зміни маршруту поставок нафтового ресурсу".

"Проте, чотири запропоновані російській компанії варіанти її не влаштували", - наголошується у заяві.

"Необхідно зауважити, що запропоновані варіанти передбачали як зниження тарифу на прокачування, так і більш короткі строки поставок, за рахунок скорочення транспортного плеча", - заявив Франчук.

"На жаль, представники "Лукойлу", замість конструктивного підходу і зацікавленості у вирішенні проблеми переговорним шляхом, зайняли принципову позицію та в ультимативній формі продовжують вимагати збереження поставок нафти за старим маршрутом", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: