"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Королевська: Конституційний суд нашкодив вугільній галузі

Четвер, 1 жовтня 2009, 17:15

Конституційний суд своїм рішенням про призупинення продажу державних шахт загальмував необхідні реформи для української сфери вугільної промисловості.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, депутат Верховної ради від БЮТ Наталія Королевська, повідомляє агентство "УНІАН".

На її думку, після цього рішення необхідно шукати нові шляхи структурного реформування галузі.

"Затримано оздоровлення галузі, яка за пару років стане основою енергетичного суверенітету України", - вважає депутат.

Реклама:

Королевська зазначила, що всі підприємства, зазначені в заблокованій постанові, зараз працюють зі зношеним на 90% шахтним фондом і одержують дотації з державного бюджету.

"Коли державний бюджет обтяжений дотуванням вугільної промисловості, ми бачимо готовність ряду українських компаній інвестувати в державні шахти і розвивати їх своїми силами - на жорстких умовах...", - зазначила вона.

Королевська упевнена, що інвестори змогли б принести в галузь близько 2 млрд. гривень, крім того - збільшити видобуток і утримувати більш як 10 тис. робочих місць.

Як повідомлялося, 1 жовтня, Конституційний суд визнав неконституційним положення постанови Кабінету міністрів від 2 квітня 2009 року "Про запобігання кризовим явищам у вугільній промисловості", якою передбачався продаж 99 державних шахт на аукціонах.

Постановою уряд затвердив перелік вугледобувних підприємств, майно яких підлягає продажу в 2009 році на відкритому аукціоні, і вирішив ряд питань, пов`язаних із забезпеченням продажу такого майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: