НКРЕ наблизила церкви до народу

Четвер, 1 жовтня 2009, 15:57

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прирівняла ціни на природний газ, який відпускається релігійним організаціям для опалення культових споруд, до роздрібних цін на газ для населення.

Відповідне рішення НКРЕ прийняла на засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Новий рівень цін на газ для релігійних організацій діє з 1 жовтня 2009 року.

Таким чином, для опалення культових споруд релігійних організацій встановлені такі самі диференційовані ціни на газ в залежності категорії споживача та рівня його споживання, як для населення.

Реклама:

За словами голови НКРЕ Валерія Кальченка, навіть у випадку якщо релігійні організації споживатимуть більше 12 тис. кубометрів газу на місяць, ціна його буде в 1,5 рази нижче вартості палива, яке відпускається їм зараз.

Як повідомлялося, уряд на початку вересня рекомендував НКРЕ прирівняти ціни на газ для релігійних організацій до цін на газ, які діють для населення.

На сьогодні відпускна ціна на природний газ для абонентів, які споживають не більше 2,5 тис. кубометрів на рік за умови наявності лічильника, становить 483,6 гривні за 1 тис. кубометрів, за відсутності лічильника - 531,6 гривні за 1 тис. кубометрів.

Ціна на газ для абонентів, які споживають не більше 6 тис. кубометрів на рік за наявності лічильника, становить 732 гривні за 1 тис. кубометрів, за відсутності лічильника - 805,2 гривні за 1 тис. кубометрів.

Ціна на газ для абонентів, які споживають не більше 12 тис. кубометрів на рік за наявності лічильника, становить 1498,8 гривні за 1 тис. кубометрів, за відсутності лічильника - 1648,2 гривні за 1 тис. кубометрів.

Ціна на газ для абонентів, які споживають понад 12 тис. кубометрів на рік за наявності лічильника, становить 1790,4 гривні за 1 тис. кубометрів, за відсутності лічильника - 1968,6 гривні за 1 тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!