МВФ не виключає проблем з російськими банками

Четвер, 1 жовтня 2009, 13:00

Директор дослідницького департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Олів'є Бланшар не виключає, що російський банківський сектор може зіткнутися з другою хвилею проблем.

Про це він заявив у четвер у Стамбулі на брифінгу на презентації оновленого огляду світової економіки, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Економіка Росії багато в чому залежить від цін на нафту, і МВФ розглядає альтернативні сценарії її розвитку. Зокрема, ми не виключаємо повторення в Росії банківської кризи, оскільки поліпшення ситуації в Росії ще не набуло незворотного характеру", - сказав Бланшар.

Керівник відділу світової економіки дослідницького департаменту МВФ Йорг Декрессін повідомив, що відповідно до оновленого оглядом МВФ, ВВП Росії в цьому році знизиться на 7,5%, а в 2010 році може вирости на 1,5%.

"У Росії в цьому році очікується дуже глибока рецесія на рівні 7,5% і відновлення до 1,5% у наступному році у зв'язку з очікуваним зростанням цін на нафту і пакетом стимулюючих заходів, які були прийняті в усьому світі", - сказав Декрессін .

За його словами, МВФ прогнозує середню ціну на нафту до кінця цього року на рівні 60 дол. за барель, у 2010 році очікується зростання цін на нафту до 75 дол. за барель в середньому за рік.

У зв'язку з цим він наголосив на актуальності для Росії та залежних від неї у поставках енергоресурсів країн СНД позитивної динаміки цін на нафту.

Тим часом "все ж у наступному році ціни на нафту залишаться відносно невисокими, і в цьому році для Росії і більшості країн СНД буде потрібно більше часу для відновлення економіки", сказав Декрессін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!