"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ покращив прогноз зростання світового ВВП

Четвер, 1 жовтня 2009, 11:32

Міжнародний валютний фонд (МВФ) поліпшив прогноз зростання світового ВВП в 2010 році до 3,1% з 2,5%, які були озвучені в липневому звіті.

Про це говориться в доповіді про перспективи світової економіки (World Economic Outlook), опублікованому в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Після глибокої глобальної рецесії економічне зростання стало позитивним, оскільки широкомасштабні державні інтервенції підтримують попит і знижують невизначеність і системні ризики на фінансових ринках", - говориться в доповіді.

"Однак відновлення, як очікується, буде повільним, оскільки фінансові системи залишаються пошкодженими", - наголошується в повідомленні МВФ.

Світова економіка, схоже, знову зростає за рахунок сильного підвищення азіатських економік, а також стабілізації або помірного відновлення в інших регіонах, йдеться в повідомленні.

За підсумками 2009 року світова економіка знизиться на 1,1% (підвищення на 0,3 процентного пункту в порівнянні з попереднім прогнозом), очікують в МВФ.

МВФ також поліпшив прогноз для економіки США на 2010 рік, однак погіршив - на поточний рік. ВВП країни, як очікується, у наступному році збільшиться на 1,5% (підвищення на 0,7 п.п. щодо липневого прогнозу), а в 2009 році - знизиться на 2,7%.

Оцінка для економіки єврозони була підвищена на 0,6 п.п. як для 2009 року, так і для 2010 року.

Відповідно, зниження ВВП регіону складе цього року 4,2%, а зростання у наступному році - 0,3%.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!