Дочка "Нафтогаза" списала Коломойському нафти на 40 мільйонів?

Четвер, 1 жовтня 2009, 10:57

Головне контрольно-ревізійне управління (ГоловКРУ) України ініціює притягнення до відповідальності посадових осіб ВАТ "Укртранснафта" за нанесення державі збитків у розмірі понад 40 млн. гривень.

Про це повідомив голова ГоловКРУ Микола Сивульський журналістам у середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Завтра в кабінеті Тетяни Корнякової (заступник генерального прокурора) представники ГоловКРУ і МВС будуть вирішувати питання про притягнення до відповідальності осіб, які завдали збитків державі в особливо великих розмірах", - сказав він.

За словами Сивульського, прямі збитки, завдані державі, становлять 40 млн. грн., а непрямі ще підлягають оцінці, оскільки представників ГоловКРУ не допустили на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), де, за припущенням Головного контрольно-ревізійного управління, повинна була зберігатися технологічна нафта, яку відтіснили з однієї з ділянок нафтопроводу.

"Непрямі збитки підлягають оцінці, оскільки ми не змогли зайти в "Укртатнафту" і подивитися, чи є у них технологічна нафта, що була викачана з однієї з ділянок нафтопроводу", - відзначив він.

"Укртранснафта" є оператором системи нафтопроводів України, 100% її акцій належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!