"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США більше не контролюють Інтернет

Четвер, 1 жовтня 2009, 10:33

1 жовтня 2009 управління Інтернетом передається міжнародному співтовариству.

Про це повідомляє прес-служба лабораторії соціального маркетингу Сарафанного Радіо.

Корпорація ICANN, яка координує і контролює систему доменних імен Інтернету і займає ключове положення в системі регулювання розвитку Інтернету, підписала з Міністерством торгівлі США нову угоду про управління функціонуванням глобальної мережі Інтернет.

Ця угода набула чинності сьогодні 1 жовтня 2009 року. 30 вересня сплив термін старої угоди, йдеться в повідомленні.

Реклама:

На відміну від попереднього документа, нова угода підписана на безстроковий період. Вона підвищує ступінь інтернаціоналізації управління Інтернетом. Відповідно до нової угоди ICANN зобов'язується не рідше 1 разу на рік давати звіт Консультативного комітету державних представників (Governmental Advisory Committee - GAC) з 80 країн. Комітет, у свою чергу, буде звітувати перед усією спільнотою мережі.

З 1 жовтня 2009 ICANN буде знаходитись під контролем спеціальної ревізійної комісії, члени якої будуть призначатися головою GAC і президентом ICANN.

Ця угода робить Інтернет по-справжньому міжнародною мережею. Найближчим часом будуть створені наглядові ради з представників різних країн. З сьогоднішнього дня рекомендації уряду США до ICANN не мають юридичної сили. Тепер США будуть мати рівні права з іншими країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: