"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світова економіка росте швидше, ніж прогнозувалося

Середа, 9 вересня 2009, 13:27

Підйом у світовій економіці йде набагато швидше, ніж передбачали експерти, однак урядам і центробанкам не варто відмовлятися від антикризових заходів.

Про це заявив у середу член керуючої ради ЄЦБ Крістіан Нуайє, повідомляє агентство Reuters.

Він зазначив, що згоден з оптимістичною оцінкою Міжнародного валютного фонду, який підвищив прогноз зростання світової економіки на 2009 і 2010 роки.

Згідно з новою оцінкою, світовий ВВП в 2009 році повинен скоротитися на 1,3%, а не на 1,4%, як передбачалося раніше. 2010 року світова економіка розшириться на 2,9% проти зазначених раніше 2,5%.

Реклама:

"Починаючи з весни, надходять позитивні сигнали, поліпшень все більше. Те, що світова економіка відновлюється швидше, ніж вказується в більшості прогнозів, не викликає жодного сумніву", - сказав Нуайє.

Утім, на його думку, ще рано відмовлятися від антикризових програм. "Центробанки вирішили поки залишити в силі заходів з підтримки економіки", - сказав він.

Нуайє підкреслив, що для стійкого підйому світової економіки бажаний стабільний курс валют.

"Дуже важливо, щоб валюти зберігали стабільність одна щодо одної. Протягом майже двох років ситуація на валютному ринку була стабільною. Це дуже важливий момент для відновлення зростання світової економіки. Думаю, з цим багато хто погодиться. Ми будемо дуже уважно відстежувати (коливання валют)", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: