Росія допоможе з безпекою української труби

Середа, 9 вересня 2009, 11:46

Українська та російска сторони почали домовлятися про гармонізацію нормативної бази щодо безпеки спільних транскордонних трубопроводів (магістральні трубопроводи, що проходять по території двох, чи більше, держав).

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Державного комітету промислової безпеки охорони праці та гірничого нагляду (Держкомгірнагляд).

За інформацією відомства, це питання обговорювали делегації з України та Росії під час "круглого столу", який проходив з 18 по 20 серпня в Москві.

Делегація з України була представлена Держкомгірнаглядом, делегація з російської сторони - Федеральною службою з екологічного, технологічного і атомного нагляду.

Реклама:

Сторони обговорили сучасні вимоги з промислової безпеки, підготовку технічно адаптованих норм, наглядову діяльність на спільних транскордонних трубопровідних комплексах.

Ці питання Держкомгірнагляд виклав у проекті угоди, яку передав на розгляд російським партнерам.

"Угода буде сприяти поліпшенню співпраці двох сторін, і, головне, підвищенню рівня безпеки української газотранспортної системи", - йдеться у повідомленні.

Планується, що угода буде підписана в грудні, але сторони вже домовилися узгоджувати заходи з діагностики, ремонту трубопровідних систем, і регулярно проводити зустрічі фахівців з промислово-технічної безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!