Держфінпослуг додає тимчасовим адміністраторам впливу

Середа, 9 вересня 2009, 10:42

Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) пропонує розширити перелік прав керівників тимчасових адміністрацій небанківських установ "з метою ефективного виконання їх завдань".

Про це ідеться в оприлюдненому у вівторок для обговорення проекті змін до "Положення про особливості застосування заходів впливу у вигляді відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації", пише газета "Комерсант-Україна".

Зараз права тимчасових адміністраторів нечіткі - наприклад, вони можуть забезпечувати безперебійну роботу закладів або вживати заходів щодо забезпечення збереження активів і майна компанії, зазначає видання.

Перелік нових повноважень адміністратора у небанківській фінустанові практично повністю збігається зі списком прав, закріплених у ст. 80 закону "Про банки і банківську діяльність" щодо банківських тимчасових адміністрацій.

Реклама:

З прийняттям цього рішення Держфінпослуг надасть тимчасовим адміністраторам можливість скорочувати персонал установи, яка підлягає санації, звертатися до судів від її імені і зупиняти розподіл капіталу без узгодження з регулятором.

Проводити реорганізацію, продаж установи або її активів адміністратор зможе тільки з дозволу Держфінпослуг. Аналогічні рішення тимчасового адміністратора в банківській установі не потребують узгодження з Нацбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!