Тимошенко поставить своїх людей в Укрпромбанку і банку "Надра"

Середа, 9 вересня 2009, 10:14

Найближчим часом у керівництві Укрпромбанку та банку "Надра" з'являться представники уряду.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело у Кабміні.

"У Укрпромбанк від Мінфіну піде Андрій Кирієнко (нинішній заступник голови правління Родовід Банку), а в банк" Надра "збираються відправити Ігоря Францкевича (колишній перший заступник голови правління Промінвестбанку)", - повідомив співрозмовник видання.

Цю інформацію виданню підтвердили і в Нацбанку.

Реклама:

"У п'ятницю (4 вересня) до нас надійшла пропозиція від уряду узгодити кандидатури Ігоря Францкевича та Андрія Кирієнко. Ми його розглянули, але рішення остаточне не змогли прийняти, тому що, крім прізвищ цих осіб, ніяких документів, що підтверджують їх ділову репутацію, кваліфікацію, відсутність конфлікту інтересів, надано не було", - розповів керівник дирекції НБУ з банківського регулювання та нагляду Василь Пасічник.

Як відомо, раніше уряд неодноразово заявляв про те, що готовий вживати заходів щодо фінансового оздоровлення Укрпромбанку та банку "Надра" тільки у разі зміни їх тимчасових адміністраторів.

У свою чергу в НБУ усувати від обов'язків Валентину Жуковську (тимчасовий адміністратор банку "Надра") і Костянтина Раєвського (тимчасовий адміністратор Укрпромбанку) не хотіли.

Як вихід з положення НБУ висловив готовність призначити запропонованих урядом банкірів заступниками тимчасових адміністраторів у цих банках.

"Рекомендованих осіб ми призначимо заступниками адміністраторів. Коли вже точно уряд вирішить туди входити, тоді ми передамо владу ", - заявив голова НБУ Володимир Стельмах.

Такий компроміс, як видно, влаштував і уряд.

"Вони (Ігор Францкевич та Андрій Кирієнко) поки що будуть призначені заступниками (тимчасових адміністраторів) в цих банках", - підтвердило джерело в уряді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: