Влада обіцяє Україні інфляцію на рівні 13%

Вівторок, 8 вересня 2009, 20:52

Падіння реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2009 році складе до 14% при рівні інфляції близько 13%.

Такий прогноз міститься у меморандумі економічної і фінансової політики Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, датованим 23 липня 2009 року і оприлюдненим МВФ у вівторок, прогноз падіння ВВП погіршений з 8% під час попереднього перегляду програми співпраці з фондом навесні 2009 року, тоді як оцінка інфляції покращена з 16%.

Українська влада також прогнозує, що за підсумками 2009 року сальдо поточного рахунку платіжного балансу виявиться позитивним і складе близько 0,5% ВВП.

Реклама:

У тексті меморандуму наголошується, що завдяки вжитим антикризовим заходам українська влада прогнозує поновлення зростання економіки на 3% в 2010 році.

Раніше цей документ підписали президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Національного банку Володимир Стельмах та в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

Як повідомлялося, на початку липня Юлія Тимошенко заявляла, що МВФ може поліпшити свій прогноз інфляції в Україні в 2009 році до 10-13%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: