"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіони" поклали відповідальність за курс на Ющенка і Стельмаха

Вівторок, 8 вересня 2009, 20:10

Відповідальність за курс гривні лежить на голові Нацбанку Володимирі Стельмаху і на президенті Вікторі Ющенку.

Про це заявив журналістам у Донецьку депутат від Партії регіонів Борис Колесніков після участі у відкритті пам`ятника генералу Миколі Ватутіну, повідомляє агентство "УНІАН".

"Що стосується курсу гривні, я думаю, що пряма відповідальність лежить на голові Нацбанку, на менеджменті Нацбанку, і особисто на президенті", - сказав він.

Депутат нагадав, що раніше, коли один долар США коштував ще 7,60 грн., парламент майже одностайно, 400 голосами, відправив у відставку Стельмаха, "але президент і секретаріат президента взяли його під особистий захист".

Реклама:

На думку Колеснікова, для стабілізації національної валюти необхідно розвивати внутрішній ринок в Україні і позбуватися імпортної залежності.

"Для того, щоб курс був стабільним, треба збільшити валовий продукт, тобто, стабілізувати національне виробництво. Якщо Україна імпортує яловичину і свинину, то за масштабами трагедії це порівняно з тим, що Росія завтра почне імпортувати нафту і газ", - сказав він.

При цьому депутат додав, що "ми дуже мало випускаємо продукції, дуже мало випускаємо товарів, а без внутрішнього виробництва зупинити інфляцію і зупинити девальвацію гривні неможливо".

Колесніков переконаний, що "уряд має вплинути на Нацбанк".

"Необхідно відновити кредитування українського народу в плані купівлі житла, автомобілів, у купівлі іншої побутової продукції українського виробництва. Тоді буде можливість підняти виробництво, знизити імпортну залежність і стабілізувати курс гривні. А поки що попит на валюту більший, ніж пропозиція, ситуація буде нестабільною", - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!