У Ющенка заявляють про безпрецедентну атаку на НБУ

Вівторок, 8 вересня 2009, 19:10

Секретаріат президента закликає МВС пред'явити факти зловживань посадовцями Нацбанку.

Про це сказано у заяві прес-служби секретаріату у відповідь на відповідну заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"До відома шоу-мена Луценка, недоторканих в цих інституціях немає. Відтак, якщо міліція володіє конкретними фактами зловживань, такі факти повинні бути пред'явлені в установленому законом порядку", - йдеться у заяві.

"На жаль, керівник силового відомства витрачає свій час не на розкриття резонансних справ та розшук справжніх злодіїв, а на рознесення пліток та бруду", - додають у секретаріаті.

Реклама:

У секретаріаті президента вважають, що "справжня мета цієї зрежисованої атаки - посіяти серед людей зневіру, розгубленість посилити девальваційні настрої".

"Президент об'єктивно і критично оцінює ситуацію в банківській системі та робить все від нього залежне для того, щоб її підтримати", - йдеться у заяві.

У секретаріаті також називають заяви політиків з приводу ситуації на валютному ринку "безпрецедентною атакою на Нацбанк та президента, яка явно зрежисована в одному центрі".

"Для виконання цього замовлення, "знаним" експертам банківського ринку - мартиненкам, шаровим, луценкам - потрібно лише голосніше всіх кричати "тримай злодія". Відсутність конкретних фактів, що підтверджували б звинувачення на адресу фахівців секретаріату президента та Національного банку вони пояснюють їх "недоторканістю", - сказано у заяві.

Як відомо, у вівторок Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальних справ проти керівництва НБУ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: