"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's знизило рейтинги фінансової стійкості п’яти українських банків

Вівторок, 8 вересня 2009, 18:45

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило на один щабель рейтингу фінансової стійкості (BFSR) п'яти українських банків: УкрСиббанку, ОТП Банку, Райффайзен Банку Аваль і Укрсоцбанку - з "D" до "D-" з негативним прогнозом, а також VAB Банку - з "E +" до "E" зі стабільним прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Також агентство підтвердило інші рейтинги перших чотирьох банків, але знизило на два щаблі - з "B2" до "Caa1" - рейтинг зобов'язань у національній валюті та боргової рейтинг в іноземній валюті VAB Банку.

Moody's уточнює, що ці рейтингові дії завершили перегляд, розпочатий з метою можливого зниження рейтингів зазначених банків на початку квітня 2009 року, і відображають стурбованість агентства з приводу негативного впливу економічної кризи, яка триває в Україні, на якість активів банків і їх фінансові показники.

Реклама:

Агентство відзначає, що підтвердило рейтинги чотирьох банків, контрольними пакетами акцій яких володіють великі іноземні банківські групи, з урахуванням ймовірної їхньої підтримки материнськими банками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: