НКРЗ просить операторів зберегти інвестпрограми

Вівторок, 8 вересня 2009, 17:55

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) просить операторів телекомунікацій не згортати інвестиційні програми з розвитку мереж і забезпечити збереження якості послуг, які надаються абонентам.

Про це ідеться у відкритому листі НКРЗ до учасників ринку.

"За перше півріччя 2009 року негативні наслідки економічної кризи торкнулися і галузі зв'язку. Спостерігається певне зменшення рівня доходів від надання окремих видів послуг, а головне - істотно зменшився рівень інвестицій у розвиток телекомунікаційних мереж. В першу чергу, це призвело до скорочення інвестиційних програм з розвитку телекомунікаційних мереж у сільській місцевості та депресивних регіонах, що не може не викликати стурбованості у НКРЗ", - пише у листі регулятор.

НКРЗ пропонує операторам почати роботу над створенням пунктів колективного користування загальнодоступними телеком-послугами, а також над забезпеченням інтернет-доступу шкіл, лікарень, бібліотек у сільській місцевості та депресивних регіонах, а також "звертає увагу на необхідність забезпечення соціально спрямованої тарифної політики для малозабезпечених верств населення".

Реклама:

Як повідомлялося, українські оператори зв'язку в січні-липні 2009 року скоротили доходи від надання послуг на 3,9% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року - до 26,064 млн. гривень.

Населенню було надано послуг на суму 10,006 млн. гривень, що на 9,4% нижче ніж за перші сім місяців 2009 року.

Доходи від надання населенню послуг мобільного зв'язку впали на 19,4%, телефонного міського - на 12,8%, телефонного сільського - на 18,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!