G20 відлякує кращих топ-менеджерів фінсектора

Вівторок, 8 вересня 2009, 14:23

Ініціатива "Групи двадцяти" (G20) щодо посилення регулювання банківської діяльності, яка включає преміальні програми для топ-менеджерів, може відлякати кращих топ-менеджерів фінансової галузі.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на асоціації британських і німецьких банків.

"Ми стурбовані тим, що будь-які пропозиції можуть створити реальний ризик втечі талантів з одного фінансового центру до іншого", - зазначила голова Асоціації британських банків (BBA) Анджела Найт.

Міністри фінансів і голови центральних банків країн G20 узгодили загальні положення про зміни в регулюванні фінансового сектору, включаючи впровадження загальносвітових стандартів оплати банківських топ-менеджерів, на зустрічі в Лондоні 4-5 вересня.

Детально опрацьовані пропозиції будуть винесені на обговорення лідерів G20 на саміті в Піттсбурзі 24-25 вересня.

Лейтмотивом запропонованих змін залишається "запобігання надмірних ризиків у короткостроковому періоді".

Фінансові регулятори стверджують, що міжнародний кодекс банківської діяльності повинен передбачати можливість анулювання преміальних виплат у разі виникнення у банку проблем через дії керівництва.

Банківську систему чекають також прив'язка бонусів до окладу, "розстрочка" виплат протягом більш тривалого періоду і підвищена прозорість преміальних програм.

Загроза вилучення у банкірів отриманих бонусів викликала здивування з боку керівництва BBA.

Незрозуміло, як реалізувати подібні заходи, адже "деякі люди перейдуть на іншу роботу, деякі виїдуть з країни або витратять гроші", зазначила Найт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: