"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пасажирам покращили страховку

Вівторок, 8 вересня 2009, 10:51

Мінтранс має намір знизити на третину вартість страхування для пасажирів залізничного, автобусного та морського транспорту.

У разі прийняття Кабміном змін до положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті з них будуть брати за страховку під час подорожі на 33% менше, а виплачувати, якщо постраждають, удвічі більше, пише видання "Дело".

Згідно з проектом постанови, оприлюдненого минулої п'ятниці на сайті Міністерства транспорту та зв'язку для обговорення, страхові тарифи для пасажирів міжобласного залізничного, автобусного та морського транспорту повинні бути знижені з 1,5% до 1% від вартості квитка, а для пасажирів приміського транспорту - з 3 до 2%.

Що стосується страхових виплат, то Мінтранс пропонує збільшити їх для всіх пасажирів з 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн., при смертельному результаті) до 6 тис. (102 тис. грн.).

Крім того, міністерство пропонує знизити обов'язковий страховий платіж водіїв транспорту з 1% до 0,2% від страхової суми.

У міністерстві повідомили, що метою чергового підвищення виплат і зниження тарифів є "удосконалення порядку страхування пасажирів".

Зате страховики оцінили прагнення перевізників полегшити долю пасажирів негативно.

"У принципі, зміни спрямовані на мінімізацію витрат клієнтів, але в реальності вони можуть призвести до зниження прибутковості у страховиків", - вважає заступник голови правління страхової компанії "Брокбізнес" Марина Оноприйчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: