Тимошенко забрала у Фірташа титанову сировину

Понеділок, 7 вересня 2009, 14:46 -

Державні підприємства будуть створені на базі Вільногірського і Іршанського гірничо-збагачувальних комбінатів (ГЗК), які протягом п'яти років орендувало ЗАТ "Кримський титан", і передані в управління Міністерства промислової політики України.

Про це ідеться у постанові Кабінету міністрів №923 від 3 вересня 2009 року, оприлюдненій у понеділок.

Згідно з постановою, Мінпромполітики повинно в тижневий термін створити на базі ГЗК держпідприємства, провести їх реєстрацію, забезпечити виробничу діяльність.

Крім того, уряд доручив Фонду держмайна та Мінпромполітики провести інвентаризацію майна гірничо-збагачувальних комбінатів і, в разі необхідності, подати Міністерству фінансів пропозиції, які б передбачали в держбюджеті на 2010 рік видатки на поповнення статутних капіталів створених на їх базі держпідприємств.

Реклама:

Як повідомлялося, термін оренди "Кримським Титаном", підконтрольним Дмитру Фірташу, двох сировинних підприємств - Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, які забезпечують "Кримський Титан" титанової рудою, закінчився 31 серпня.

Раніше в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко заявив, що Вольногорський та Іршанський ГЗК, які виробляють ільменітовий концентрат, планується включити до складу нещодавно створеної державної холдингової компанії "Титан України".

Уряд 25 лютого вже передав до складу ДАК 100% акцій ВАТ "Сумихімпром", яке контролює 51% акцій "Кримського титану", ДАК "Титан" і Запорізький титаномагнієвий комбінат після перетворення останнього у ВАТ. Потім Мінпромполітики наказом від 6 квітня створило публічне акціонерне товариство "Державна холдингова компанія "Титан України".

ЗАТ "Кримський титан" створено на базі потужностей ДАК "Титан" у вересні 2004 року. У його статутний капітал був переданий цілісний майновий комплекс ДАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: