Янукович вимагає правди про кредити МВФ

Понеділок, 7 вересня 2009, 14:10 -

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вимагає, щоб уряд оприлюднив ті умови, на яких буде брати черговий кредит Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє прес-служба політика.

"Нехай уряд скаже прямо і чесно, що МВФ хоче, щоб ціни на газ для населення піднялися на 20%. І щоб були заморожені при цьому всі соціальні виплати", - сказав він.

Янукович упевнений: "При сьогоднішньому зростанні цін на все, що потрібно для життя, і при падінні гривні, такі умови МВФ для мільйонів українців - це голод в прямому розумінні цього слова ... Ми вимагаємо: нехай уряд розкриє правду і скаже, скільки коштів є в нього на рахунках. Нехай пояснить, чому ці кошти не використовують для підвищення зарплат і пенсій".

Реклама:

Як відомо, днями до України прибула технічна місія МВФ, яка повинна з'ясувати, чи відповідає проект Бюджету-2010 умовами фонду.

Перед цим представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо влада без належних підстав піде на надмірне нарощування бюджетного дефіциту та розхитування економічної ситуації в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: