Зовнішні зобов'язання Родовід Банку оцінено в 27 мільйонів доларів

Понеділок, 7 вересня 2009, 10:49

Загальний обсяг зовнішніх зобов'язань Родовід Банку оцінюється в 27 млн. доларів.

Про це він заявив тимчасовий адміністратор банку Сергій Щербина в інтерв'ю газеті "Дело".

За даними Щербини, банк уже підписав перший договір про реструктуризацію зовнішньої заборгованості з британським Standard Bank обсяг заборгованості перед яким складає 10 млн. доларів, а також планує підписати аналогічний договір з компанією Rosemount Global Trade Finance Fund (сума заборгованості - 7 млн. доларів).

Реструктуризація передбачає пролонгацію кредитів на строк не менш ніж 3 роки, первинне погашення не більше ніж 20%, із щомісячною виплатою відсотків і з річним пільговим періодом з погашення тіла кредиту.

Реклама:

На такі умови, зазначив Щербина, уже погодилося близько 70% зовнішніх кредиторів Родовід Банку.

"Ті, хто не згоден, зараз розглядають ці умови. Не думаю, що вони опиратимуться", - сказав тимчасовий адміністратор.

Він додав, що заборгованість Родовід Банку перед НБУ за раніше виданими кредитами становить близько 3,2 млрд. гривень, причому банк подав заявку на реструктуризацію цієї заборгованості зі збільшенням строку кредитування з 1 до 7 років із дворічним пільговим періодом.

Щербина підкреслив, що переговорів із НБУ про залучення нових кредитів рефінансування Родовід Банк зараз не веде, однак вважає необхідною докапіталізацію з боку Мінфіну.

"Якщо Мінфін погодиться на докапіталізацію, то частка держави в банку збільшиться з 99,97% до 99,99%", - сказав тимчасовий адміністратор. Водночас він не назвав суми можливої докапіталізації.

Як відомо, зараз 99,97% акцій публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" належить державі внаслідок рекапіталізації фінустанови.

З 16 березня у Родовід Банку працює тимчасова адміністрація НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!