Київ розраховує на реструктуризацію боргів перед "Нафтогазом"

П'ятниця, 4 вересня 2009, 18:27

Київська міська державна адміністрація розраховує на реструктуризацію своїх боргів перед енергопостачальною компанією "Київенерго" за різницю в тарифах і на реструктуризацію боргів "Київенерго" перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" за поставлений газ.

Про це заявив перший заступник голови Київської міський державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я дав доручення підготувати проект меморандуму з "Нафтогазом", підрахувати баланси й надати пропозиції щодо строків погашення", - сказав він.

Голубченко, додав, що ця пропозиція буде спрямована "Нафтогазу" на наступному тижні (7-13 вересня).

Реклама:

Як повідомлялося, 20 серпня Голубченко повідомив, що Київміськадміністрація розраховує погасити 318 млн. гривень боргу перед "Київенерго" за різницею в тарифах шляхом проведення взаємозаліку.

14 серпня Голубченко заявив, що Київ вивчає способи погашення боргу 827,2 млн. гривень перед "Київенерго" за різницею в тарифах.

12 серпня "Київенерго" заявила, що Київ визнав 1,2 млрд. гривень боргу перед "Київенерго" за різницею в тарифах за 2000 рік - перше півріччя 2009.

За повідомленням "Київенерго", міськадміністрація й компанія підписали 2 акти щодо компенсації різниці між існуючими тарифами на тепло й витратами компанії на виробництво теплової енергії, що підтверджують заборгованість КМДА в загальній сумі 1 млрд. 238,721 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: