"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко доручили краще адаптувати економіку до вимог СОТ

П'ятниця, 4 вересня 2009, 18:07

Рада національної безпеки й оборони доручила Кабінету міністрів у двомісячний строк внести зміни в план заходів з адаптації української економіки до вимог Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це сказано в рішенні РНБО від 26 червня, яке президент Віктор Ющенко ввів у дію своїм указом № 713 від 4 вересня, повідомляє агентство "Українські новини".

РНБО зазначає, що погіршення ситуації на світових ринках через фінансову кризу негативно вплинуло на динаміку економічного зростання в Україні й призвело до деякого зниження позитивного ефекту від вступу країни до СОТ.

Таким чином, затверджений урядом у жовтні 2008 року план адаптації економіки до вимог СОТ має потребу в доопрацюванні.

Реклама:

Тому РНБО доручила Кабміну конкретизувати завдання, що стоять зараз перед економікою, розробити механізми реалізації цих завдань, враховуючи при цьому необхідність державної підтримки деяким галузям, виходячи з норм СОТ і фінансових можливостей держави.

Також РНБО доручила уряду врахувати в плані заходи стимулювання збільшення на внутрішньому ринку частки товарів вітчизняного виробника.

Кабмін повинен щокварталу звітувати перед РНБО про стан адаптації економіки до вимог СОТ.

Як повідомлялося, у червні РНБО виступила за затвердження Кабміном програми з підтримки й розвитку експорту.

У травні Секретаріат президента констатував зростання експорту українських товарів після вступу України до Світової організації торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: