"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порт "Південний" мітингує під Кабміном

П'ятниця, 4 вересня 2009, 12:36

У п'ятницю більше 400 співробітників порту "Південний" зібралися під стінами Кабінету міністрів та Міністерства транспорту і зв'язку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби порту.

"3500 осіб, що працюють в порту, не мають наміру миритися з планами щодо захоплення майна морського порту. У квітні 2008 року нам вже довелося захищати підприємство від грубої рейдерської атаки і видворяти бандитів з порту", - говорить заступник голови профспілок порту Сергій Маслов.

Спроби компанії "ТІС" через судові органи стягнути з порту 51,3 млн. грн. є нічим іншим, як планомірною реалізацією схеми штучного банкрутства порту Південний, наголошує прес-служба.

"Якщо не буде відповідної реакції з боку державних органів влади, ми готові заявити про свою незгоду втратити державний порт, всім колективом. Ми чекаємо на рішення уряду. Ми очікуємо підтримки", - додав заступник начальника порту з безпеки Анатолій Яровий.

Як повідомлялося, ще в січні цього року дочірня компанія "ТрансІнвестСервіс" - "ТІС-Руда" - подала позов до порту "Південний" до Господарського суду Одеської області з вимогою відшкодувати кошти, витрачені на роботи з поглиблення дна в районі причалу №18.

Реклама:

Днопоглиблення в районі причалу №18 було проведено за власною ініціативою "ТІС-Руда", але компанія зажадала від порту відшкодування витрат за днопоглиблювальні роботи.

Відмова порту сплатити за роботу, не узгоджену з ним, спричинила судову тяжбу. "ТІС-Руда", на переконання порту, необґрунтовано вимагає компенсувати 51,3 млн. грн., витрачені на днопоглиблювальні роботи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!