"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заплатив "Газпрому" з коштів "Ощадбанку"

Середа, 30 вересня 2009, 17:24

НАК "Нафтогаз України" для розрахунків за природний газ з російським "Газпромом" за липень і серпень здійснив частковий продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) "Ощадбанку" із зобов'язанням їх зворотного викупу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з матеріалами НАК "Нафтогаз України" та уряду, оприлюдненими разом з пропозицією про реструктуризацію єврооблігацій "Нафтогазу" на 500 млн. дол., перша така угода була укладена 5 серпня на суму 600 млн. дол., а термін викупу облігацій настає 3 листопада цього року.

Друга угода пройшла 3 вересня на суму 350 млн. грн., а термін викупу за нею - 30 вересня цього року.

У прес-службі "Нафтогазу" не змогли прокоментувати, чи виконала газова монополія свої зобов'язання за цією угодою.

В оприлюднених матеріалах також зазначається, що НАК зміг реструктуризувати свої зобов'язання українських банків на суму 12,6 млрд. грн. Термін їх погашення було перенесено з 2009 на 2010 рік.

Згідно з досягнутими домовленостями, компанії необхідно буде виплатити 3,45 млрд. грн. у першому кварталі наступного року, 6,86 млрд. грн. - у другому і 2 млрд. грн. - у третьому.

"Нафтогаз" також повідомляє, що у вересні-грудні він сподівається отримати з бюджету 3,6 млрд. грн. за рахунок компенсації втрат від продажу газу теплокомуненерго.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: