"Нафтогаз" готується поставити крапку в реструктуризації боргів

Середа, 30 вересня 2009, 12:35

Боргові зобов'язання НАК "Нафтогаз України" будуть реструктуризовані своєчасно: на 9 жовтня призначено збори кредиторів, де і повинно бути прийнято остаточне рішення.

Про це заявив голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, інвестори позитивно оцінили ідею реструктуризації заборгованості та пропозицію обміняти єврооблігації на нові бонди.

Йдеться, перш за все, про цінні папери на суму 500 млн. доларів, які компанія випустила 5 років тому і які хоче пролонгувати ще на 5 років.

Реклама:

"Ми вважаємо, що інструмент цей позитивний. Пропозиції свої ми кредиторам роздали, і я впевнений в тому, що наша пропозиція буде прийнята. На 9 жовтня призначено збори кредиторів і там повинно бути прийнято остаточне рішення. Але вже на сьогодні у нас є позитивна відповідь від деяких банків. Тому думаю, все буде добре", - сказав Дубина.

Як повідомлялося, делегація НАК "Нафтогаз України" і члени уряду прибули до Лондона на переговори з інвесторами про пролонгацію виплат з єврооблігацій НАК.

Раніше Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів і НАК "Нафтогаз України" до 20 жовтня 2009 року погодити з кредиторами умови реструктуризації зовнішніх боргів НАК на суму 1,6 млрд. доларів, включаючи п'ятирічні єврооблігації на 500 млн. доларів, термін погашення по яких закінчується 30 вересня 2009 року.

Так, відповідно до постанови уряду №986 від 16 вересня, держгарантії НАК надаються на загальну суму 2,006 млрд. доларів за умови, що поточні зовнішні борги будуть оформлені новим випуском цінних паперів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: