"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки розраховує на продовження співробітництва з МВФ

Четвер, 3 вересня 2009, 17:19

Міністр економіки Богдан Данилишин розраховує на успішне продовження співробітництва України й Міжнародного валютного фонду.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Мінекономіки, передає агентство "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, Данилишин та експерти МВФ, що прибули в Україну для обговорення підготовки проекту держбюджету на 2010 рік, обговорили перспективи співробітництва України з фондом.

"Діалог, що відбувся, на думку сторін, буде сприяти успішному продовженню співробітництва із МВФ у рамках програми (stand by) і запланованому черговому перегляду, який попередньо домовлено провести в жовтні", - сказано в повідомленні.

Реклама:

У ході зустрічі з експертами МВФ Данилишин підкреслив, що співробітництво України з фондом у рамках програми stand by є істотною підтримкою програми уряду й діяльності НБУ.

"Це сприяє макроекономічній стабілізації, зниженню рівня інфляції, стабілізації вітчизняної фінансової системи в умовах глобальної кризи довіри на фінансових ринках", - сказано в повідомленні.

На думку міністра економіки, міжнародні фінансові організації відіграють ключову роль у подоланні наслідків фінансової кризи.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів вважає, що переговори із МВФ щодо виділення Україні четвертого траншу кредиту stand by будуть складними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!