"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тимошенко хочуть знову скасувати підвищення тарифів ЖКГ

Четвер, 3 вересня 2009, 14:34

Кабінет міністрів розгляне рішення Київської міської державної адміністрації про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги на 5%.

Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зараз я впевнений, що уряд найближчим часом розгляне це рішення, і, швидше за все, буде прийнято таке рішення, яке приймалося в минулий раз", - підкреслив Корнійчук.

Заступник міністра пояснив, що у випадку, якщо КМДА не підкориться і новому рішенню уряду, Кабмін знову звернеться до суду.

Реклама:

Він нагадав також, що рішення про підвищення тарифів повинна приймати не Київська міськдержадміністрація, а Київська міська рада.

Як відомо, тарифи на комунальні послуги в Києві підвищилися з 1 червня. Проте Шевченківський районний суд столиці зупинив дію розпоряджень міськадміністрації про підвищення тарифів ЖКГ.

27 липня Київський апеляційний адміністративний суд своїм рішенням повернув нові комунальні тарифи.

У той же час, 17 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про скасування нових тарифів на комунальні послуги в столиці і направив рекомендації президенту Віктору Ющенку скасувати відповідні розпорядження міськадміністрації.

При цьому 19 серпня перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук заявив про те, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київській міськдержадміністрації підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці. Однак перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко заявив про те, що київська мерія не отримувала постанову про заборону застосування нових комунальних тарифів.

Разом з тим Київська міськдержадміністрація незначно знизила тарифи на комунальні послуги в столиці у серпні-вересні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: